Duyurular Haberler Türk Eğitim-Sen Nevşehir

%26 ZAM VERİLMELİDİR. 3600 HAKKIMIZDIR. VERGİ DİLİMİ ZULMÜ KALKMALIDIR.

Şube Başkanımız Tayfur Urgenç’in Gazeteci Ali Çamur’un 3600 ek gösterge ve Maaş zammı Hususundaki görüş ve çalışmalarınız nelerdir sorusuna verdiği Sesli cevaptır.

Maalesef 3600 siyasi malzeme olarak kullanıldı
NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, eğitimcilere 3600 ek göstergenin verilmesi konusunda ve enflasyon oranı çerçevesinde maaş zamlarının yapılması ve en az %26 zam yapılması hususunda değerlendirmelerde bulundu.
3600 ek göstergenin siyasi bir malzeme olarak kullanıldığını, seçim bitince konunun adeta rafa kaldırıldığını kaydeden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Urgenç, “Türkiye Kamu-Sen çatısı altında faaliyet gösteren bir sendika olan Türk Eğitim-Sen olarak 14 Kasım’da Nevşehir PTT önünde tüm Türkiye Kamu Sen üyeleriyle birlikte maaş zamlarının enflasyon rakamları doğrultusunda yapılmasını içeren bir eylem yaparak eylem sonucunda memurun maaşının yüksek enflasyon nedeniyle eridiğini belirten mektupları Cumhurbaşkanına gönderdik. Kamuoyunun da takip ettiği üzere 14 Kasım tarihinde Nevşehir’de düzenlediğimiz toplantının ardından maaş zamlarının enflasyon oranında yapılmasını içeren mektuplarımızı Cumhurbaşkanımıza gönderdik. Bu eylemlerimiz devam ederek 01 Ocak 2019 tarihine kadar sürecek. Biz memurun, öğretmenlerimizin enflasyon karşısında ezildiğini düşünüyoruz. İki yıl önce toplu sözleşme masasında o dönemin yetkili sendikasının memuru % 4’lük zamlara mahkum ettiği memurlarımız ve öğretmenlerimiz var. Bu konuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 3600 ek gösterge için 24 Kasım’da tüm eğitimcilerimiz Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanımızdan bir müjde bekledik. Ancak bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. Maalesef 3600 ek gösterge bir siyasi malzeme olarak kullanıldı. Seçim bitti, 3600 unutuldu. Bu konuyu sürekli gündemde tutarak eğitimcilerimize bu ek göstergenin tanınmasını sağlayacağız. Bir de vergi dilimi zulmü ile mücadele ediyoruz. Devlet kendi verdiği maaştan maalesef vergi kesiyor. Bu oranların yükseltilmesi hatta tamamen kaldırılması gerekmektedir. İşimiz çok zor biliyoruz. Gece yarısı %3.5 gibi komik zamlara imza atan bir sendikanın da bulunduğu bir alanda çalışanların haklarını korumaya çalışıyoruz. Bizim mücadelemiz emek ve aş mücadelesidir. Bununda hukuk ve adalet çerçevesinde yapılması temel gayemizdir” açıklamalarında bulundu.