Duyurular Haberler Türk Eğitim-Sen Nevşehir

TÜRK EĞİTİM-SEN; MEB UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA HAZIRLIK DESTEĞİNİ TES AKADEMİ’DEN VERİYOR.

TÜRK EĞİTİM-SEN; MEB UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA HAZIRLIK DESTEĞİNİ TES AKADEMİ’DEN VERİYOR.

Son olarak 2015 yılında yapılan MEB Unvan Değişikliği Sınavı aradan geçen beş yıllık sürede yapılmamıştı. Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen dışındaki kadrolarda çalışan personeller beş yıldır bu sınavın yapılmasını beklemekteydi.

Türk Eğitim-Sen olarak her platformda “Millî Eğitim Bakanlığı; çalışanlarının sesine kulak vermeli, çalışanların bu haklı beklentisini karşılamak adına unvan değişikliği sınav tarihini belirleyerek sınav duyurusunu yayınlamalıdır” görüşünü dile getirdik.

Yapmış olduğumuz girişimler sonucunda Millî Eğitim Bakanlığı tarafından unvan değişikliği sınavının 6 Aralık 2020’de 81 ilde yapılacağı açıklanmıştır.

MEB Unvan Değişikliği Sınavı 23 unvanda yapılacaktır. Bu unvanların her bölümü için ayrı ayrı olmak üzere toplamda 2.600 Hazırlık Sorusu, Online Eğitim Platformumuz Türk Eğitim-Sen Akademi (www.tesakademi.net) sayfamızdan üyelerimizin kullanımına sunulmuştur.

Sınavdan bir hafta önce yapılmak üzere Türkiye Geneli Deneme Sınavları hazırlanmış olup sınavlar Türk Eğitim-Sen Akademi üzerinden online olarak yapılacaktır.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç: “Türk Eğitim-Sen olarak Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen dışındaki kadrolarda görev yapan personellerin haklı beklentilerinin karşılanması adına unvan değişikliği sınav tarihinin belirlenerek, sınav duyurusunun ivedilikle yapılmasını sağladık. Şimdiye kadar on binlerce üyemizi sınavlara hazırlayan Türk Eğitim-Sen Akademi, bugün de MEB Unvan Değişikliği Sınavına hazırlanan üyelerimize destek sağlamakta. Bu vesileyle 6 Aralık 2020’de yapılacak olan sınava hazırlanan üyelerimize başarılar diliyorum” dedi.