Duyurular Haberler Türk Eğitim-Sen Nevşehir

TÜRK EĞİTİM SEN’Lİ KADINLAR “BAŞARABİLEN KADINLAR” ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU.

TES. Nevşehir Şubesi Kadın Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Başarabilen Kadınlar “ Etkinliğini Gerçekleştirdi.

8 Mart Pazar Günü 10.30’da TES Nevşehir Şube binasında üyelerin ve misafirlerin katılımı ile kahvaltı organizasyonu gerçekleştirildi. Kahvaltının hemen ardından programın akışına geçildi. Kadın komisyon başkan yardımcısı Ayşe Ay’ın sunumunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şube Kadın kolları başkanı Ayşegül Baki’nin açılış ve selamlama konuşmaları ile başladı. Baki açılış konuşmasının ardından kadın komisyonun yaptığı çalışmalara değinerek; aidiyet duygusunun sendikalaşma oranını yükselteceğini belirtti. “Bugün sizler burada bu anlayışla dik bir duruş sergileyip, inandığınız hedefleri uygulamaya geçirebiliyorsanız sizler de başarabilen kadınlarsınız” dedi. Türkiye geneli TES Kadın çalıştayının gündem maddelerine değinen Baki özetle dini ve toplumsal değerlerin erozyona uğradığını belirterek; “Yüce dinimiz İslam’ın kadına verdiği öneme dikkat çekti. Şanlı tarihimizde başarabilen, güçlü kadınlardan Şerife Bacı, Nene Hatun ,Tomris Hatun gibi örnek isimlere değinen Baki, “Ey Türk Kadını titre ve kendine gel “ cümleleri ile sözlerine devam etti. Son zamanlarda yaşanan şehit haberlerinin can yaktığını dile getiren Baki, “Aramızda bir Nevşehir şehidimizin yakını var, polis memuru şehit Semih Turgut’un eşi ve yengesi. Kendilerini bütün şehit yakınları adına kürsüye davet ediyor, bütün şehit yakınlarımızı temsilen kendilerine Kuran’ı Kerim ve Türk Bayrağı taktim etmek istiyorum” . dedi. Akabinde şehitlerimiz için dualar edildi.

Programın devamında Elif Alp Ekinci başarabilen kadınlara örnek olarak; kendi yazdığı “Kelebek Kanatları” isimli kitabından bahsetti. Bugüne kadar yazıp, paylaşmayı düşündüğü eserini bir başarı öyküsü olarak dile getirdi. “Hayatınızda iki cümleye asla yer vermeyin, birincisi ben yapamam, ikincisi ise sen yapamazsın. Bu cümleleri geride bıraktığınız zaman başarının kapılarını açabilirsiniz” diyen Ekinci bütün kadınların gününü kutlayarak konuşmalarına son verdi.

Kadın Kom. Başkan yardımcısı Afet Özdemir Derinkuyu Kadın İş Geliştirme Derneği’ni kurduğunu ve bu derneğin başkanlık faaliyetlerini yürüttüğünü belirtti. Derinkuyu’da kurulan ilk kadın derneği olduğunu dile getiren Afet Özdemir, “yöre halkındaki kadınların çektikleri sıkıntılara kayıtsız kalamadım, bir eğitimci olarak farkındalık yaratmak zorundaydım. Maddi desteğimiz yoktu, projeler yazdım ve nihayetinde Ahiler’den Teknik Destek Projemiz geçerek bir ilke de imza atmış olduk. Ben bir kandil yaktım ve bunun sönmeyeceğine inanıyorum. Bu bir bayrak yarışı benden sonra bayrağı devralacak güçlü ve başarılı kadınların geleceğine biliyorum, hepinizin Kadınlar Gününü kutluyorum” diyerek cümlelerine son verdi.

Başarabilen kadınlar ile ilgili çeşitli videoların izlenmesinin ardından Kadın Komisyon Başkanı Ayşegül Baki, komisyon üyeleri ile birlikte gelen misafirlere çiçek takdim ettiler.  Yapılan değerlendirme ve istişarelerin ardından program sona erdi.