Duyurular Türk Eğitim-Sen Nevşehir

ZEMİ VADİSİ YÜRÜYÜŞÜ’NE DAVETLİSİNİZ

ZEMİ VADİSİ YÜRÜYÜŞÜ

Milli Egemenlik ve Ata’ya Saygı Yürüyüşü

Kapadokya turizminin yeni gözdesi vadi yürüyüşleridir. Bu amaçla Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi olarak siz değerli üyelerimizi  eş ve çocuklarımızla birlikte vadi yürüyüşüne davet ediyoruz. Kapadokya’yı keşfetmek peribacalarının arasından kuş ve rüzgar eşliğinde yürümekten geçiyor. Spor yaparak yaşadığınız yeri keşfedin. Sevdiklerinize zaman ayırarak birlikte yürüyün.

 Zemi Vadisi programı

Tarih: 6 Mayıs 2018 Pazar

Toplanma Saati ve Yeri : 9.00 Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Binası

Hareket Saati ve Yeri: 9.30 Nevşehir Lisesi Önü

Vadi Yürüyüşü Başlama Saati ve Yeri: 10.00 Zemi Vadisi Girişi

Yürüyüş Bitiş Saati ve Yeri:15.00 Göreme

15.30 Nevşehir Lisesi önü

Vadi Yürüyüşüne Katılım Nasıl Olacaktır.

Yürüyüşe üyelerimiz eş ve çocukları ayrıca misafirlerimiz katılabilirler.  Milli Egemenlik ve Ata’ya saygı temalı vadi yürüyüşüne katılmak isteyen üyelerimiz katılımcı sayısını en geç 02.05.2018 Çarşamba Saat:17.00’a kadar Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin İYİLİKLİ ye 0530 228 9080 nolu telefona ad soyad ve kurumlarını belirterek Watsapp’tan veya SMS atarak veya İlçe/Üniversite/Okul temsilcilerimize/Sendika il yönetim kurulu/Kadın Kolları başkanlığı yönetim kurulu üyelerimize ulaşarak bildirmeleri gerekmektedir.

NOT: İaşe ve yol hazırlıkları sendikamız tarafından hazırlanıp karşılanacaktır. Belirtilen kişi sayısına göre hazırlık yapılacaktır. Servis araçları sendikamız tarafından sağlanacaktır. Saat: 9.30’da Nevşehir Lisesi önünden hareket edecektir.

Yürüyüşte olmazsa olmazlarımız nelerdir?

1-Uzun Bilekli yürüyüş botu

2-Sırt Çantası(Verilen su ve kumanyaları taşımak için)

3-1  lt. Su ya da Su matarası

4-Şapka

5-Şemsiye, Yağmurluk

6-Yedek Çamaşırlar

7-Güneş gözlüğü

8-Fotoğraf Makinası

9-Çok Amaçlı Çakı

10-Termosta Çay getirilebilir.

11-Vadi yürüyüş rota haritası, pusula

ZEMİ VADİSİ

 

Bu bölgede erozyon yer seviyesinden itibaren başlamış durumda. Yağmur sonrasında (Uçhisar’dan itibaren) Kızılırmak’a doğru bir akım var. Bu akım Göreme Köyü’nde vadiyi aşındırır. Yumuşak olan tüf su ile akar. Göreli olarak sert olan tüf kalır ve bu durum erozyonun sürekli olduğunu gösterir. Bir peribacasının kapısı ile erozyon sonucu aşınan zemin arasında kalan 10 metrelik aşınma payı bu durumu yeterince açıklamaktadır. Saat l5.00 sonrası fotoğraf çektirmek için hiç uygun değildir. Zemi’nin anlamı tarla demektir. Zemi Vadisi’ne 2 farklı noktadan girilebilir. 1. Giriş yeri: Nevşehir-Ürgüp yolu üzerindeki Kermil Tepeleri’nin tam karşısından girilebilir. 2. Giriş yeri: Turist Hotel Göreme’nin sağ yanındaki yoldan girilebilir. Ancak, 1. güzergah bayır aşağı olduğu için, bu güzergah daha çok tercih edilir ve fazla yorucu olmaz. Zemi Vadisi’nin içinde 3 tane arılık, 2 tane çeşme, 7 tane sarnıç, 3 tane gölet, 15 tane doğal ve yapay köprü, 33 tane tünel, 1 tane yeraltı şehri, ilginç görünümlü peribacaları, çok sayıda güvercinlik, kayadan oyma ev ve ilginç biçimli kayalıkları ile etkileyici bir görünümü olan vadide toplam 3 tane de tarihi kilise bulunmaktadır. Vadinin içerisinden vadi boyunca, Zemi Deresi akmaktadır. Zemi Vadisi asimetrik ve boğaz tipi bir vadidir. Bu vadi 159 vadi içinden Nevşehir’in en mükemmel  2. vadisidir. Toplam yürüyüş mesafesi 5860 metre olup, fotoğraf çekerek, çay molası vererek, piknik yaparak, doğal ve tarihi güzellikleri doyasıya izleyerek bu vadiyi 6 saatte gezmeniz mümkündür.