Türk Eğitim-Sen Nevşehir

Unutmak Tükenmektir; Hainlerle Değil Kahramanlarla Yürüyeceğiz…

 

Sonsöz; Kahrolsun Böyle Adalet. Allah Vatan ve Milletimize Zeval Vermesin.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey ile ilgili okullarda bilgilendirici kartlar dağıtarak Milli Şehit Kemal Bey’i anlatmaya devam ediyor.

 

 Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi Mart ve Nisan aylarını kapsayan 2 aylık süreçte Çanakkale zaferin asılsız Ermeni iddiaları, Tehcir Kanunu ve Kemal Bey’in idam edilişinin 99.yılı nedeniyle ziyaret edilen okullarda eğitimcilere bastırılan tanıtıcı ve bilgilendirici kartları dağıtmaya devam edildi.

Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptığı açıklamada; Çanakkale bu milletin emperyalizme karşı mücadelesinin yapıldığı şehit kalemizdir. Kaymakam Kemal Bey ise Milli Şehit`imizdir. Türk milleti asildir, soykırım yapmaz. Türk Milleti; tarih boyunca mazlum millet ve insanların yanında yer almıştır.

Kültürümüzden ve dinimizden gelen anlayış ve yaşama biçimiyle hükmetme, adalet ve yönetim anlayışında bir başka millet ve insana zulm etme, kul hakkı yeme gibi bir anlayışı olmamıştır.

Bu vesile ile iftiraya uğrayan, Nemrut Mustafa divanları tarafından zulme uğrayan tüm kahramanlarımızı yad ediyor. Dualar gönderiyoruz. dedi. Mustafa Sabri’nin fetvası ile idam edilen Milli kahramanımız “Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey” hakkında kısa bir değerlendirmede bulanan Şube Başkanı Urgenç;

1.Dünya savaşı esnasında, yurdun birçok yerinde olduğu gibi Yozgat civarında da bazı Ermeni çetelerin isyan ve saldırıları ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Osmanlı Devleti, isyan ve kalkışma hareketlerine, terör faaliyetlerine tedbir ve önlem almak için 1915 yılında bugün asılsız Ermeni iddialarına gerekçe gösterilen- Tehçir Kanunu (zorunlu göç) uygulamasını gerçekleştirmişti.

Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey`de devletin kendisine verdiği görev ve yetkiler dâhilinde, Tehçir kanunu ile ilgili uygulamaları yaparak tedbir almıştı. Fakat Kaymakam Kemal Bey, mütarekeden sonra Ermenilere zulüm yaptığı iddiasıyla işgalci İngiliz ve Fransız makamlarının baskısı ve dönemin işbirlikçi hainlerin iftiraları ile 10 Nisan 1919 tarihinde İstanbul Beyazıt meydanında asılarak idam edilmiştir. 35 yaşında genç vatansever bir kaymakam darağacında ecnebiler istedi diye idam edildi.

Kaymakam Kemal Bey`e Atatürk`ün talimatıyla 14 Ekim 1922 tarihinde TBMM tarafından MİLLİ ŞEHİT unvanı verilmiştir. Ifadelerini kullandı. Urgenç sözlerini Kaymakam Kemal Bey`in vasiyeti ile tamamladı.

“Türk milleti ebediyen yaşayacak, Müslümanlık asla zeval bulmayacaktır. Allah millet ve memlekete zeval vermesin.Fertler ölür millet yaşar. İnşallah Türk Milleti ebediyete kadar yaşayacaktır” diyerek idam edildi.

Bugünü anlamak için Kaymakam Kemal Bey`i doğru okumak gerekir. Mustafa Sabri iyi bilmek gerekir. Nemrud Mustafa’yı iyi tanımak gerekir. dedi.